1. Home
  2. Business
  3. Entertainment
  1. Language filter :
  2. Show all
  3. English
  4. Chinese
  5. Bahasa Malaysia
August 3, 2020

Bad Genius The Series gegarkan Dimsum Entertainment sepanjang bulan ini!

Masihkah anda ingat tentang naskhah filem bergenre suspen dari Thailand, Bad Genius yang pernah menarik perhatian penggemar filem dunia sekitar 2017? Selain jalan cerita yang berjaya memukau penonton, filem yang diinspirasikan daripada kisah besar tersebut turut menerima pengiktirafan menerusi beberapa majlis anugerah.

July 3, 2020

Raikan persahabatan dengan Friendniversary sepanjang Julai ini di Dimsum Entertainment!

Membawakan tema Friendniversary khas untuk anda, raikan hubungan persahabatan pada bulan ini bersama Dimsum Entertainment menerusi pelbagai drama bersiri menarik, yang menampilkan kisah hubungan persahabatan antara kenalan, rakan sekerja, dan rakan baik yang akhirnya bergelar teman istimewa!

June 2, 2020

Seleksi menarik sepanjang Jun di Dimsum Entertainment!

Meneruskan usaha untuk menyajikan seleksi hiburan terbaik Asia, Dimsum Entertainment mempersembahkan kandungan-kandungan popular dan dinantikan ramai dari Thailand, China dan Taiwan sepanjang bulan Jun ini.

May 6, 2020

Variasi hiburan dari Korea, Jepun dan Thailand! Ada dimsum entertainment, #BarulahRaya

Ramadan datang lagi. Namun, berbeza dengan Ramadan sebelum ini, bulan puasa disambut dalam keadaan yang sederhana, bertepatan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang dilaksanakan oleh kerajaan bagi membendung penularan wabak COVID-19.

Sungguhpun begitu, ia tidak bermakna kedatangan bulan Ramadan dan Syawal dilalui dengan suasana muram. Bertepatan dengan slogan ‘Ada dimsum entertainment, #BarulahRaya’, kami membawakan variasi hiburan menarik, khusus untuk tontonan anda!

April 8, 2020

Siapa #ThaiFren anda?

Meraikan bulan April dengan #ThaiFren, atau dalam bahasa mudah
‘teman lelaki Thai’, dimsum entertainment membawakan pelbagai kandungan menarik yang menampilkan buah hati pujaan anda! Siapa ‘teman lelaki Thai’ pilihan anda? Di dimsum entertainment, kami membariskan idola-idola kegemaran ramai iaitu Pong Nawat Kulrattanarak, Jaylerr, dan Sunny Suwanmethanont untuk menemani anda selama sebulan. Bersiap sedia untuk membiarkan jantung berdegup kencang menerusi pelbagai siri terbaharu seperti naskhah cinta hebat Shadow of Love dan drama bikin semula In Time With You.

March 6, 2020

Seleksi terbaik sempena Hari Wanita Sedunia di dimsum entertainment

Sempena Hari Wanita Sedunia yang disambut pada Mac, dimsum entertainment bulan ini membawakan seleksi drama-drama menarik untuk tontonan seisi keluarga. Menerusi tanda pagar sambutan Hari Wanita Sedunia tahun ini iaitu #EachForEqual, dimsum entertainment komited untuk menyajikan variasi hiburan yang bukan sahaja bersifat santai, tetapi turut memberi aspirasi kepada golongan wanita.

November 25, 2019

dimsum menyajikan seleksi drama Thai terbaik sepanjang November 2019

Gelombang demam Thai Pop diteruskan lagi di dimsum sepanjang November ini menerusi siri-siri terbaik daripada Thailand. Antara drama yang pasti menambat hati penonton termasuklah Man of Vengeance 2019 dan Project S the Series yang diterajui oleh Tor Thanapob Lee, Boy for Rent (Lee Thanat), Aruna 2019 (Bee Namthip) dan Waves of Life (Mark Prin). Kesemua siri didatangkan dengan sari kata bahasa Inggeris, Cina dan Melayu.

September 12, 2019

Sunny Suwanmethanont dan Mai Davika digandingkan semula dalam drama MY AMBULANCE Tayangan perdana “The Sand Princess” lakonan Baifern dan “Endless Love” lakonan Lee Thanat di dimsum

Adakah ia hanya tentang menyelamatkan nyawa di dalam wad kecemasan? Sunny Suwanmetanot dan Mai Davika menonjolkan detik-detik romantik, kelakar dan penuh emosi pengamal perubatan dalam drama terbaharu mereka, My Ambulance. Digandingkan sekali lagi selepas Heart Attack, Sunny dan Mai berlakon sebagai pasangan kekasih dalam drama ini. Hubungan percintaan mereka tergugat apabila ada orang lain muncul dalam hidup mereka.